2016-04-03 (Söndag)

Idag lärde jag mig, att:

Vår värld är verkligen varierad, även om det finns likheter mellan Norr och Syd. Till exempel är det som så att fler och fler politiker av olika färg och nationaliteter börjar ertappas med att först ta vara på sig själva och skicka “sina” pengar till något skatteparadis.

Så har det varit länge i Brasilien, även om det som nu håller på att avslöjas överstiger allt som vi har hört talas om tidigare. I dagens God morgon världen i SR P1 rapporterade SRs korrespondent i Latinamerika, Lotten Collin, om en brasiliansk satirsajt som verkligen har lyckats fånga situationen på ett kusligt sätt. Lyssna på reportaget i referens nummer 1 nedan.

Och i samma program fanns det också ett intressant inslag om hur man använder hundar i Kambodja för att tillaga deliciösa maträtter. Reporter där var Alex Kronholm. Hör inslaget i referens nummer 2 nedan.

BVI

(Skatte)Paradiset Brittiska Jungfruöarna. Foto AP

Så slutligen i Ekot kvart i sex fanns det också ett inslag från Island, där man har upptäckt att statsministerns fru föredrar att placera pengar på Brittiska Jungfruöarna. Reporter ännu en gång, den välbereste Alex Kronholm! Hör inslaget i referens nummer 3 nedan.

… Tack för idag, slut för idag!

(Today’s post deals with three different reports from around the world, all in Swedish, namely from Brazil, Cambodia and Iceland.)

Refs.:

1: Politisk satir i krisens Brasilien

2: Stulna hundar på matbordet i Kambodja

3: Islands regering skakas av en skatteskandal

+: What did you learn in school today ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.