2016-05-07 (Lördag)

Idag lärde jag mig, att:

I tisdags, 2016-05-03, fyllde Wikipedias svenska webbplats 15 år, STORT GRATTIS! Utav alla språkversioner av Wikipedia är faktiskt den svenska den näst största med över tre miljoner artiklar. Men det är inte bara jag som använder Wikipedia för att leta efter bakgrundsmaterial till mina blogginlägg, utan den tjänar också som en viktig webbplats för dem som vill hålla sig uppdaterade över aktuell forskning. Referenserna nummer 1 och 2 nedan kan ge mer intressanta uppgifter om det.

Jimmy Wales & Larry Sanger

Wikipedia grundare, Jimmy Wales (till vänster, foto Lane Hartwell, http://www.fetching.net), och Larry Sanger (till höger, foto http://www.larrysanger.org/lsanger02.jpg)

Till sist skulle jag vilja ge några goda (?) råd till Mona Sahlin och Jan Björklund:

Mona, du har valt fel land att verka i som politiker. Se på Brasilien, här kan underhusets talman bli ertappad med miljoner på schweiziska banker och ändå bara bli avstängd på beslut av Högsta Domstolen. Ingen risk att någon skulle höja ett ögonbryn för några Toblerone på ett statligt kreditkort eller en felaktig inkomstuppgift i ett certifikat!

Jan, varför inte föreslå en mobilregel i svenska skolor lik den brasilianska? Om någon elev ertappas med att använda sin nalle under en lektion, så blir den omhändertagen och endast återlämnad efter det att föräldrarna ger sitt medgivande. Ett fint tillfälle att låta en trilskande son/dotter bli ångerfull för t.ex. en vecka!

… Slut för idag, tack för idag!

Refs.:

1: Wikipedia – svenska forskares förlängda arm

2: Wikipedia på svenska

+: What did you learn in school today ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.