2016-08-13 (Lördag/Saturday)

Idag lärde jag mig, att:

Augusti är den fina månad när man kan njuta av kräftor i Sverige. När jag var barn brukade vi fiska vid Sämsjön, som ju är vida känd för sina kräftor. Men det var på den tiden innan kräftpesten slog ut nästan hela det inhemska beståendet.

Dagens bild härrör därför ifrån just Sämsjön. För precis 10 år sedan, augusti 2006, tog jag ett underbart foto över solnedgången från Ekåsudden utöver Sämsjön. Min vän Cecilia blev förtjust i fotot när jag använde det som min ID-bild på Wordfeud, varför jag sände henne det. Som tack målade hon en tavla inspirerad av motivet och resultatet kan ni se ovan, tjusigt eller hur? Men som den konstnär hon är, så blir hon aldrig riktigt nöjd med resultatet utan filar fortfarande på detaljer. Vem vet en dag blir hon helt klar, till dess får vi nöja oss (!) med denna tavla. Jag tycker inte att något så fint behöver förbättras, men låt oss se! Tack Cecilia för att jag fick ställa ut din tavla på webben!

Last Tuesday, while visiting São Paulo, I had the opportunity to participate in a seminar at the Swedish-Brazilian Chamber of Commerce (Swedcham) with the title “Main Tech Trends Shaping the Market and Business Environment”, hosted by Andre Gildin, founder of RKKG Consulting, with many years of experience in leading positions at Ericsson, see also reference #1 below.

According to the abstract for the seminar, “We live in a transition world, where everyone is talking about the digital and connected environment… so what is really driving these changes? Andre Gildin will explore the main technology trends that are shaping the market and its impact on the way companies make business.” And that is exactly what he did. A very interesting status report about the technological changes that are, or will very soon be, affecting our every-day lives. If that sounds as interesting to you as it was to me, I urge you to look at the presentation in reference #2 below. My sincere thanks to Andre for sharing his insights with the world!

AG

Andre Gildin presenting the proposal from Arcade City on how to replace Uber and offer ride sharing, slide # 46 in his presentation on 2016-08-09.

… Tack för idag, slut för idag! / That’s what I learned in school !

Refs.:

1: Programme for ‘Main Tech Trends Shaping the Market and Business Environment’

2: Minutes from ‘Main Tech Trends Shaping the Market and Business Environment’

+: What did you learn in school today ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.