2016-02-09 (Tisdag)

Idag har jag lärt mig, att:

Medan de katolska länderna firade slutet på karnevalen med en helgdag och svenskar officiellt kan köpa och äta semlor, så funderade jag idag på hurudant det verkligen är ställt med Sverige i idrottsvärlden.

Båda våra tennislandslag ligger rekordlångt ned i divisionerna, herrarna klarade att hänga kvar i sin låga division av Davis Cup nyligen efter att åter ha besegrat Danmark, men damerna förlorade kvalmatchen mot Turkiet och åker ner ännu en division i Federations Cup. De en gång så framgångsrika handbollsherrarna får åter kvala för att ta chansen att komma till Rio-OS för att försvara sin silvermedalj. Bandyherrarna underskattade Finland och blev bara trea i VM i söndags, etc.

Om man tittar på prispallen.se, som Svenska Spel lanserade i samband med årets idrottsgala den 25 januari, se referens 1 nedan, så verkar allt vara mycket bra. Totalt 381 prispallsplatser under 2015, men hur många var det tidigare år? Var det kanske fler, och därför vill man inte visa dem?

Och om vi begränsar oss till individuella vintersporter så är det inte bättre där, som de som har lidit genom denna vinters sportsändningar fått erfara vid upprepade tillfällen. Se här vad Sveriges Television skrev om de svenska vinterinsatserna i fredags 2016-02-05:

vinterpallar

Om den globala uppvärmningen fortsätter som det kan befaras, kanske vi har sett “peak performance” för länge sedan, dvs. det bästa resultatet någonsin var i forntiden och går bara på fortsatt kräftgång ?

(This post in Swedish discusses the poor performances recently by Swedish athletes)

… Slut för idag, tack för idag!

Refs.:

1: http://prispallen.se

2: https://whatdidyoulearninschooltodayblog.files.wordpress.com/2016/02/vinterpallar.pdf

+: What did you learn in school today ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.