2016-04-06 (Onsdag)

Idag lärde jag mig, att:

Har man tillräckligt med pengar så gör man vad man vill. Det har blivit uppenbart när Panamadokumenten nu avslöjas. I morse redogjorde SRs utrikeskorrespondent Staffan Sonning för hur det fungerar att trolla bort skatt på de surt förvärvade pengarna, lyssna på krönikan i referens nummer 1 nedan.

Men allt är inte bara elände i världen. Häromdagen fick jag ännu ett nummer av Chalmers magasin i min brevlåda. Förutom de som alltid interessanta artiklarna om vad forskarna har kommit på nu, så var det två notiser på sidorna 4 och 5 som drog till sig mitt intresse:

För fjärde året i rad toppar Chalmers TNS Sifos anseendemätning över svenska universitet, med betyget 89 på den 100-gradiga skalan, vilket uttyds som “utomordentligt anseende”.

Ansökningar från internationella studenter att börja höstterminen 2016 på Chalmers är rekordstort, 10 822 ansökningar, en ökning med 63 % i förhållande till fjolåret. Det totala antalet ansökningar från utlandet till alla högre utbildningar i Sverige ökade samtidigt med 46 %, så även här stärker Chalmers sin position i Sverige.

Läs hela utgåvan i referens nummer 2 nedan.

… Tack för idag, slut för idag!

(This post in Swedish deals with how easy it is to vanish with your money, and also about how my alma mater, Chalmers, is strengthening its position, both in Sweden and abroad.)

Refs.:

1: Staffan Sonning: Om Panamadokumenten

2: Chalmers magasin nr. 1 2016

+: What did you learn in school today ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.